Nöral Terapi: Uygulama Süreci ve Sonrası

Nöral terapi, doktorların ve terapistlerin kronik ağrı ve işlev bozukluğu durumlarını tedavi etmek için yaygın olarak başvurduğu bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Nöral terapi nedir?

Kronik ağrı durumları için uygulanan nöral terapi; vücuttaki sinir sistemini yeniden düzenlemeye yardımcı olan bir teknik olarak tanımlanabilir. Bu yöntemde, vücutta herhangi bir bölgede bulunan ve tedavi edilmemiş yaralanmalara bağlı olarak sinir sistemi düzenlemelerinde meydana gelen bozukluklara lokal anestezik maddeler enjekte edilir. Nöral terapinin temel amacı, bu bozuklukları ortadan kaldırarak vücudun kendi kendini onarmasına yardımcı olmaktır.

Nöral terapinin faydaları nelerdir?

Nöral terapinin vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • Kronik ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
  • Ağrının düzelmesini sağlamakla birlikte vücudun işlevselliğinin geri kazanılmasına yardımcı olur.
  • Vücuttaki çeşitli bölgelerdeki sinirlerin uyarılması sayesinde kan dolaşımını artırır.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Vücuttaki bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Yaralanma sonrası iyileşme sürecini hızlandırır.

Nöral terapi nasıl yapılır?

İlk seans öncesinde hasta hakkında detaylı bir anamnez alınması gerekmektedir. Bu sayede hastada var olan semptomların tam olarak anlaşılması ve tarihinin bilinmesi sağlanır. Anamnez sonrası hastanın şikayet ettiği bölgeye yönelik bir nöral terapi seansı planlanır. Uygulama sonrasında hastanın kronik ağrısı varsa bu bölgedeki sinirleri anestezik madde ile bloke etmeyi amaçlar. Uygulama 20 dakikalık bir seans süresince gerçekleştirilir. Nöral terapi seansları kişiye özel olacak şekilde planlanır ve hastanın kronik ağrısına göre değişiklik gösterir.

Nöral terapide sonuçlar ne zaman görülür?

Uygulamanın ardından hastalarda hemen sonuç alınabilen durumlar olabileceği gibi, bazı hastalarda ise birkaç hafta içerisinde sonuç alınabilir. Bu süreç tamamen hastaya özel koşullara bağlı olarak gelişmektedir.

Nöral terapinin yan etkileri nelerdir?

Nöral terapide kullanılan lokal anestezik maddelerin kan dolaşımına katılması ve buna bağlı olarak oluşabilecek yan etkiler oldukça nadirdir. Tedavi yöntemi doğru teknik ve doğru materyaller kullanılarak yapıldığı sürece güvenli bir yöntemdir. Uygulama sonrasında hastada enfeksiyon riski bulunmamaktadır. Ancak uygulama yapılan bölgelerde morluk, kanama ve ağrı görülmesi beklenen yan etkilerdir.

Ağrılı bölgeler nöral terapiye uygun mu?

Ağrının nerede olduğinden bağımsız olarak tüm bölgelere nöral terapi uygulanabilmektedir.

Scroll to Top