Baş ağrıları sık yaşanan ve çoğu kişiyi etkileyen sağlık problemlerinden birisidir. Alın veya şakak bölgelerinde hissedilen baş ağrıları stres, yorgunluk, uyku düzensizliği, migren, sinüzit gibi rahatsızlıkların yanı sıra beslenme tarzı ve kullanılan ilaçlara bağlı ortaya çıkabilmektedir. Baş ağrısının teşhisi ve tedavisi mutlaka bir uzman hekim tarafından yapılması gerekir. Hekimin önerdiği tedaviye ek olarak doğal ve alternatif yöntemler de baş ağrısına iyi gelmektedir. Bunlardan birisi de baş ağrısına iyi gelen taşlardır.
Doğanın sunduğu güzelliklerden birisi olan taşlar dünyada farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Elmas, pırlanta gibi değerli taşlar yüzük, bilezik gibi takılarda kullanılırken bazı taşlar güzellik salonlarında cilt bakımı için tercih edilmektedir. Doğal taşların alternatif tıpta önemli bir yeri vardır. Vücutta iyileştirmeye yardımcı olan doğal taşlardan bazıları baş ağrısını gidermede etkilidir.
Baş ağrısı için hangi taş kullanılır?
Baş ağrısının altında yatan neden farklı olabileceği için taş kullanımının da kişiden kişiye değişeceği unutulmamalıdır.
Baş ağrısına iyi gelen taşlar arasında ametist, akuamarin, kehribar, lapis lazuli, opal, oniks, pembe kuvars, turkuaz yer almaktadır.
Ametist Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?
Ametist taşı baş ağrısına iyi gelir düşüncesi yaygındır ancak bu taş kişiyi rahatlatan bir özelliğe sahip olduğu için dolaylı yoldan baş ağrısını gidermeye yardımcı olur. Ametist taşı aynı zamanda migren ağrılarına da iyi gelmektedir.
Kehribar Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?
Kehribar taşı vücutta stresten kaynaklanan gerilimi azaltmaya yardımcı olur. Kehribar taşı kullanımının etkisi kişiden kişiye değişebilmektedir. Bu nedenle taşın kişiye doğrudan etki edip etmeyeceğini denemeden kestirmek zor olabilir.
Opal Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?
Opal taşının vücutta dengeleyici etkisi olduğu bilinmektedir. Opal taşı aynı zamanda kişinin stresini azaltarak gevşemesine yardımcı olduğundan dolaylı yoldan baş ağrısını da gidermeye yardımcı olur.
Lapis Lazuli Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?
Lapis lazuli taşı baş ağrısına iyi gelir düşüncesi yatkındır çünkü bu taş boğaz bölgesinde iletişimi sağlamaktadır. Kişinin kendisini ifade etmesine yardımcı olan lapis lazuli taşı dolaylı yoldan ruhsal sorunları azaltmaktadır. Bu durum baş ağrısının da azalmasına katkı sağlamaktadır.
Turkuaz Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?
Turkuaz taşı vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Turkuaz taşını kullanan kişiler bağışıklık sistemlerinin güçlendiğini ifade etmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi baş ağrısının da azalmasına katkı sağlamaktadır.
Pembe Kuvars Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?
Pembe kuvars taşı sevgi ve şefkat duygularını artırmaktadır. Bu nedenle pembe kuvars taşı kullanımının kişiyi ruhsal olarak rahatlatması ve dolaylı yoldan baş ağrısını gidermesi beklenir.
Ametist Baş Ağrısı Nasıl Kullanılır?
Ametist taşının boyun bölgesinde 20 dakika kadar tutulması baş ağrısını gidermeye yardımcı olmaktadır.
Kehribar Taşı Baş Ağrısı Nasıl Kullanılır?
Kehribar taşının boyun bölgesinde 20 dakika kadar tutulması etkili olmaktadır. Kehribar taşı takı olarak da kullanılabilir bu durumda etkisinin görülmesi daha uzun sürecektir.
Opal Taşı Baş Ağrısı Nasıl Kullanılır?
Opal taşının doğrudan cilde temas etmesi gerekir bu nedenle takı olarak kullanımı uygun değildir. Opal taşı ısıtildikten sonra alın bölgesinde yaklaşık 20 dakika kadar tutulmalıdır.
Lapis Lazuli Taşı Baş Ağrısı Nasıl Kullanılır?
Lapis lazuli taşı doğrudan cilde temas edecek şekilde kullanılmalıdır. Yüzük, kolye ya da bilezik olarak kullanımı uygun değildir. Lapis lazuli taşı 20 dakika kadar alın bölgesinde tutulduğunda etkisini gösterir.
Turkuaz Taşı Baş Ağrısı Nasıl Kullanılır?
Turkuaz taşının doğrudan cilde temas etmesi gerekir bu nedenle kelepçe, yüzük ya da kolye olarak kullanımı uygun değildir. Turkuaz taşı ısıtıldıktan sonra boyun bölgesinde 20 dakika kadar tutulmalıdır.
Pembe Kuvars Taşı Baş Ağrısı Nasıl Kullanılır?
Pembe kuvars taşı takı olarak kullanılabilir. Pembe kuvarsın yüzük ya da kolye olarak kullanımındaki etkiler uzun sürelidir.
Baş Ağrısı İçin Taş Nasıl Temizlenir?
Baş ağrısını gidermeye yardımcı olmak için kullanılan taşların mutlaka belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Temizlenmeyen taşlar enerjilerini dengeleyemez ve kişiye baş ağrısından daha fazla zarar verebilir.
Baş ağrısı için kullanılan ametist, kehribar, opal, lapis lazuli, turkuaz ve pembe kuvarsın temizlenme şekli aynıdır.
Baş Ağrısı İçin Ametist Taşının Temizlenmesi
Ametist taşının enerjisini dengelemek için öncelikle su ile temizlenmesi gerekir. Doğal olarak temizlenmeyen ametist taşı su ile yıkanarak temizlenmelidir. Su ile temizlenen ametist taşı daha sonra güneş ışığından uzak bir alanda kurutulmalıdır. Ametist taşı 1-2 saat kadar güneş ışığında kaldığında enerjisini dengeleyerek tekrar kullanılabilir hale gelir.
Baş Ağrısı İçin Kehribar Taşının Temizlenmesi
Taşın içinde bulunan toprak ve su elementlerinden dolayı kehribar taşının temizlenmesi zordur. Kehribar taşını su ve sabun ile yıkayarak temizleyebilirsiniz ancak bu durumda taşın yapısına zarar verebilirsiniz. Bu nedenle kehribar taşınızı sadece doğal yollarla temizlemelisiniz. Doğal yollarla temizlik için kehribar taşını bir gece boyunca tuz içinde bekletebilirsiniz. Tuz kehribarın üzerindeki kirleri emerek temizleyecektir. Tuz ile temizlenen kehribar taşını bir süre güneşte bekleterek kurutmalısınız.
Baş Ağrısı İçin Opal Taşının Temizlenmesi
Opal taşının yüzeyine yapışan kirler ve lekeler opal taşının rengini solgun gösterebilir. Bu nedenle opal taşını düzenli olarak temizlemelisiniz. Opal taşınızı su ve sabun ile nazikçe yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında sert fırçalar kullanmaktan kaçınmalısınız çünkü sert fırçalar opal taşının yüzeyine zarar verebilir. Ayrıca suya sabunun dışında başka temizlik maddeleri eklememelisiniz çünkü bu maddeler opal taşının yapısıyla uyumlu olmayabilir. Temizlik işlemini tamamladıktan sonra opal taşınızı bir süre havadar ve güneşli bir yerde kurutmalısınız.
Baş Ağrısı İçin Lapis Lazuli Taşının Temizlenmesi
Lapis lazuli taşı doğal yollarla kolayca temizlenebilmektedir. Lapis lazuli taşını su ve sabun ile nazikçe yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında sert fırçalar kullanmamalı ve yüzeyi çizmeyecek şekilde hareket etmelisiniz. Ayrıca suya eklediğiniz sabunun da opak olmayan ve doğal bir yapı içeren bir sabun olmasına özen göstermelisiniz. Lapis lazuli taşınızı havadar ve güneşli bir yerde kurutarak temizliği tamamlayabilirsiniz.
Baş Ağrısı İçin Turkuaz Taşının Temizlenmesi
Turkuaz taşı su ile kolayca temizlenebilmektedir. Turkuaz taşınızı su ve sabun ile güzelce yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında sert fırçalar kullanmamalı ve yüzeyi çizmeyecek şekilde hareket etmelisiniz. Ayrıca suya eklediğiniz sabunun da opak olmayan ve doğal bir yapı içeren bir sabun olmasına özen göstermelisiniz. Turkuaz taşı doğal olarak nemi seven bir taştır bu nedenle kurutma işlemine ihtiyaç duymaz.
Baş Ağrısı İçin Pembe Kuvars Taşının Temizlenmesi
Pembe kuvarsın yüzeyine yapışan kirler ve lekeler pembe kuvarsın rengini solgun gösterebilir. Bu nedenle pembe kuvarsı düzenli olarak temizlemelisiniz. Pembe kuvarsınızı su ve sabun ile nazikçe yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında sert fırçalar kullanmaktan kaçınmalısınız çünkü sert fırçalar pembe kuvarsın yüzeyine zarar verebilir. Ayrıca suya sabunun dışında başka temizlik maddeleri eklemeyebilirsiniz çünkü bu maddeler pembe kuvarsın yapısıyla uyumlu olmayabilir. Temizlik işlemini tamamladıktan sonra pembe kuvarsınızı bir süre havadar ve güneşli bir yerde kurutmalısınız.
Baş Ağrısı İçin Hangi Taş Alınır?
Baş ağrısı için alın bölgesinde 20 dakika kadar tutulması gereken ametist, akuamarin, kehribar, lapis lazuli, opal, oniks, pembe kuvars, turkuaz satın alınmalıdır.
Anksiyete ve Stres İçin Hangi Taş Alınır?
Ametist taşı anksiyete ve stresten kaynaklanan herhangi bir gerginliği hafifletmek için kullanılabilir.