Boğaz ağrısı genellikle viral enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Bu rahatsızlıkla karşılaştığında, hem lezzetli hem de sağlıklı olan çeşitli çorba tariflerinden yararlanarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Boğaz Ağrısına İyi Gelen Çorba Tarifleri
Közünde ılık ve besleyici özellikleri ile bilinen çorbalardan birkaçını şimdi paylaşacağız:
Çıtır Mercimek Çorbası
Malzemeler:
- 1 fincan mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 köfte büyüklüğünde domates
- 1 köfte büyüklüğünde biber
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1/2 limonun suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Taze nane
- Tuz, pul biber, karabiber, kuru kekik
- 4 fincan su
Yapılışı:
Mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğan, biber, domates ve sarımsak ekleyerek pişirin. Ardından mercimeği ekleyip birkaç defa çevirin. Daha sonra su ekleyip kapağını kapatın ve pişene kadar bekleyin. Pişen çorbanın üzerine taze yeşillikler, limon suyu ve baharatlar ekleyip servis tabağına dökün.
Sulu Mantar Çorbası
Malzemeler:
- 200 gram mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 küçük soğan
- 1/2 kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 limonun suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Taze nane
- 4 fincan su
Yapılışı:
Mantarları dilimleyip zeytinyağında sarımsak, soğan ve biberle birlikte pişirin. Sonrasında su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuz, limon suyu ve yeşillikler ekleyip servis tabağına dökün.
Taze Fasulyeli Çorba
Malzemeler:
- 1 fincan taze fasulye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 köfte büyüklüğünde domates
- 1 köfte büyüklüğünde biber
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1/2 limonun suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Taze nane
- Tuz, pul biber, karabiber, kuru kekik
- 4 fincan su
Yapılışı:
Fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğan, biber, domates ve sarımsak ekleyerek pişirin. Ardından fasulyeyi ekleyip birkaç defa çevirin. Daha sonra su ekleyip kapağını kapatın ve pişene kadar bekleyin. Pişen çorbanın üzerine taze yeşillikler, limon suyu ve baharatlar ekleyip servis tabağına dökün.
Domatesli Kabak Çorbası
Malzemeler:
- 2 kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 küçük soğan
- 1 kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 limonun suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Taze nane
- 4 fincan su
Yapılışı:
Kabakları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve sarımsak, soğan ve biberle birlikte pişirin. Sonrasında kabak ve domates ekleyip birkaç defa çevirin. Su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuz, limon suyu ve yeşillikler ekleyip servis tabağına dökün.
Pasta Çorbası
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 küçük soğan
- 1 kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 limonun suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Taze nane
- 4 fincan su
- 100 gram makarna veya başka bir pasta türü
Yapılışı:
Soğan ve biberi doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve sarımsak, soğan ve biberle birlikte pişirin. Sonrasında su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca pasta ekleyip pişene kadar bekleyin. Pasta çorbasına tuz, limon suyu, sarımsak ve yeşillikler ekleyip servis tabağına dökün.
Bu tariflerle kolayca hazırlanan çorbalardan birini tercih ederek boğaz ağrınıza rağmen lezzetli bir yemek keyifle tüketebilirsiniz.