Ağrı Tava Döner Tarifi

Ağrı Tava Döner, geleneksel bir Türk yemeği olup, lezzetli döner etinin pirinç pilavı ve çeşitli garnitürlerle servis edildiği bir yemektir. Ağrı yöresine ait bu özel tarifi evinizde yapabilmek için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlık sürecini aşağıda bulabilirsiniz. Misafirlerinizi etkileyacak bu lezzetli yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Ağrı Tava Döner Tarifi İçin Malzemeler

2 adet döner kebap biftek

1 su bardağı döner yağı

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

0.5 çay bardağı sıvı yağ

2 adet domates

3 adet biber

1 adet soğan

Maydanoz

Ağrı Tava Döner Tarifinin Pişirme Önerisi

Pirinci yıkadıktan sonra 20 dakika suda bekletin. Ardından tereyağı ve sıvı yağ ile kavurun. Üzerine iki bardak su ekleyin, tuz atın ve kapağını kapatıp on dakika pişirin. Döner etlerini yağsız tavada her iki tarafını da iki dakika pişirin. Servis tabağının ortasına pirinç pilavını koyun. Döner etlerini pilavın etrafına dizin. Domates, biber ve soğanı doğruyup servis tabağının ortasına dizin. Maydanozu doğrayıp yoğurda ekleyin. Kırmızı biber ve karabiberi de ekleyip sosu karıştırın. Sosu servise hazır hale getirdikten sonra servis tabağının ortasına yoğurtlu sosu ekleyin. Ağrı Tava Döner tarifi servise hazırdır, afiyet olsun.

Ağrı Tava Döner Tarifinin Pişirme Önerisi Nasıl Yapılır?

Döner etlerini tavada pişirirken dikkatli olun, etler kurumamalıdır. Ayrıca, döner yağı kullanmak yerine kuyruk yağı da tercih edebilirsiniz.

Ağrı Tava Döner Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Ağrı Tava Döner, yanında ayran veya şalgam gibi içeceklerle servis edildiğinde damakları daha da şenlendirecektir.

Ağrı Tava Döner Tarifinin Besin Değerleri Nelerdir?

Bu nefis yemeğin her bir porsiyonu yaklaşık olarak 800 kalori içermektedir.

Ağrı Tava Döner Tarifinin Yanında Ne İçil Af edilir?

Ağrı Tava Döner ile birlikte ayran, şalgam veya sarımsaklı yoğurtlu içecekler tercih edilebilir; bu içecekler yemeğin ağır lezzetini dengeleyerek damak ferahlığı sağlar.

Scroll to Top