Bel ağrıları, birçok insanın yaşamının bir noktasında deneyimlediği yaygın bir sorundur. Bu ağrılar genellikle oturma pozisyonunun uzun sürmesi, ağır kaldırma, bel fıtığı, kas zedelenmeleri gibi aktiviteler sonucu ortaya çıkar. Bel ağrısına iyi gelen ilaçlar arasında Voltaren yer alır. Voltaren’in kullanımı, etken maddesi ve dozu hakkında bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Voltaren bel ağrısına iyi gelir mi?
Voltaren, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında kullanılan bir ilaçtır. Bel ağrısı şikayeti olan kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Voltaren, aktivite sonrası oluşan ağrı ve iltihaplanmanın yanı sıra bel fıtığına bağlı ağrı durumlarında da etkilidir. Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi hastalıklara bağlı ortaya çıkan ağrılarda Voltaren tercih edilebilir.
Voltaren etkin maddesi diklofenak sodyum olan bir NSAID (nonsteroidal anti-inflammatory drug) ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçtır. Voltaren, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında kullanılan bir ilaçtır. Bel ağrısı şikayeti olan kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Voltaren, aktivite sonrası oluşan ağrı ve iltihaplanmanın yanı sıra bel fıtığına bağlı ağrı durumlarında da etkilidir. Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi hastalıklara bağlı ortaya çıkan ağrılarda Voltaren tercih edilebilir.
Voltaren nasıl kullanılır?
Voltaren krem, 4 cm uzunluğunda şerit halinde temizlenmiş etkilenen bölgeye uygulanmalıdır. Krem uygulandıktan sonra eldiven kullanılmalı ya da eller yıkanmalıdır. Voltaren günde 3-4 defa uygulanabilir. Krem, vücut ısısının yükselmesine neden olabileceğinden yatmadan önce uygulanmamalıdır.
Voltaren tablet formu, su ile bütün olarak çiğnenmeden yutulmalıdır. Tablet günde 2-3 defa aç ya da tok karnına alınabilir. Voltaren tedavisi süresince alkol tüketilmemelidir.
Voltaren’in yan etkileri nelerdir?
Voltaren kullanımı bazı yan etkilere yol açabilir:
- Deri döküntüsü
- Kaşıntı
- Ciltte kabarcık oluşumu
- Deri renginde değişiklik
- Bulaşıcı olmayan ağız yarası
- Mide bulantısı
- Baş dönmesi
- Yorgunluk
- Kusma
- Kabızlık
- Açlık hissi
Bu yan etkiler yalnızca Voltaren’e bağlı gelişenlerdir. Voltaren kullanmadan önce mutlaka doktorunuza ve eczacınıza danışmalısınız. Şiddetli yan etkiler görüldüğünde doktora başvurulmalıdır.
Voltaren’e alternatif doğal yöntemler nelerdir?
Voltaren’e doğal alternatifler olarak şunlar denenebilir:
- Zencefil ve papatya çayı tüketmek
- Sarımsak yağını masaj yağı olarak kullanmak
- Kekik yağı ile masaj yapmak
- Biberiye çayı içmek
- Kantaron yağı ile masaj yapmak
- Elma sirkesi banyosu yapmak
Bu yöntemler kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Voltaren yerine bu yöntemleri denemeden önce mutlaka doktora danışılmalıdır.