Çatı Muayenesi Nedir? Çatı Muayenesi ile Hangi Hastalıklar Tespit Edilir?

Çatı muayenesi, beynin düşünceleri ve duyguları ile vücudun biyolojik fonksiyonları arasındaki ilişkiyi anlamak için yapılan bir incelemelerdir. Çatı muayenesinde kişiye bazı özel testler uygulanır. Bu testler sayesinde kişinin zihinsel durumuna dair neticesinde sağlıklı bir sonuç elde edilir. Çatı muayenesi ile hangi hastalıklar tespit edilir? Çatı muayenesi nerede yapılır? Çatı muayenesi nasıl yapılır? Çatı muayenesi ile hangi hastalıklar tespit edilir? Çatı muayenesi ile kişinin zihinsel durumuna dair bulgular elde edilir. Çatı muayenesi ile aşağıdaki hastalıkların tespit edilmesi mümkündür.

Alzheimer

Unutkanlık ile kendini belli eden Alzheimer hastalığı, kişi günlük aktivitelerini yerine getirmede zorlanmaya başlaması ile anlaşılır. Çatı muayenesi ile kişinin hafızasına dair testler yapılır ve Alzheimer hastalığının varlığı ya da yokluğu tespit edilebilir.

Demans

Kişinin karar verme, problem çözme ve mantıklı düşünme gibi yeteneklerinde azalma olarak tanımlanan Demans, hafıza kaybı ve iletişim yeteneğinde zayıflama gibi belirtiler gösterir. Çatı muayenesi sayesinde kişide Demans olup olmadığı anlaşılır.

Depresyon

Kişinin kendini sürekli yorgun ve isteksiz hissetmesine sebep olan depresyon, son dönemlerde çokça görülen psikolojik hastalıklardandır. Kişiye uygulanan özel testler ile çatı muayenesi sayesinde depresyonun varlığı tespit edilebilir.

Bipolar Bozukluk

Kişide yüksek enerji ve istek ile birlikte düşük enerji ve umutsuzluk dönemlerinin yaşandığı hastalık olan Bipolar Bozukluk, çatı muayenesi ile tespit edilebilir.

Şizofreni

Kişinin gerçeklik algısının bozulmasına neden olan şizofreni, halüsinasyon, duygusal düzlemde bozukluk ve düşünce sisteminin dağınıklığı ile kendini belli eder. Çatı muayenesi ile şizofreninin etkileri azaltılacak tedavi yöntemleri belirlenebilir.

Otizm Spektrum Bozukluğu

Çocukluk çağında tespit edilen gelişimsel bir bozukluk olan Otizm Spektrum Bozukluğu, sosyal iletişimde zorluk ve tekrarlayan davranışlarla kendini gösterir. Çatı muayenesi ile çocuğun ruhsal durumuna dair testler yapılarak Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı konulabilir.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu

Kişide korku, felç ve çaresizlik duygularının ortaya çıkmasına sebep olan Travma Sonrası Stres Bozukluğu, kaza ya da doğal afet gibi beklenmedik olayların ardından yaşanır. Kişiye uygulanan bazı testler ile Travma Sonrası Stres Bozukluğu tanısı konulması mümkündür.

Çatı Muayenesi Nasıl Yapılır?

Çatı muayenesinin yapılabilmesi için öncelikle kişinin uzman bir uzmana başvurması gerekir. Uzman hekim tarafından kişinin ruhsal durumuna dair sorular sorulur ve çatı muayenesi için gerekli olan aşamalar tamamlanır.

Çatı Muayenesi Nerede Yapılır?

Çatı muayenesi uzman psikiyatrist hekimler tarafından hastanelerin ilgili birimlerinde yapılır.

Scroll to Top