Tavada Tavuk Tarifi: Tavuk Nasıl Pişirilir?

Tavuk, Türkiye’de en çok tercih edilen yemeklik etlerin başında gelir. Uygun fiyatlı, doyurucu ve lezzetli tavuk etini almak için kasaplara veya marketlere gitmeye gerek yoktur. Kolayca bulabileceğiniz tavuk etini, isterseniz bütün tavuk olarak istersek de parçalı tavuk olarak satın alabiliriz. Tavuk etinin haşlama, fırında, mangalda ve tavada pişirme yöntemleri bulunuyor. Bugün sizlerle tavuk tarifleri arasında önemli bir yere sahip olan tavada tavuk tarifi paylaşacağız. Tavada tavuk pişirme yöntemini detaylı bir şekilde anlatarak, tavuk nasıl pişirilir sorusunun yanıtını da vereceğiz.

Tavada Tavuk İçin Malzemeler

Tavada tavuk tarifi için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın.

Tavada Tavuk Malzemeleri

  • 4 adet tavuk but / tavuk piliç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı adiyaman biberi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak ve soğan için kürdan

Tavada Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavada tavuk pişirme yöntemini öğrenerek, tavuk nasıl pişirilir kolayca anlayabilirsiniz. Tavada tavuk yapılışı şu şekilde:

  1. Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, limon suyu ve baharatları karıştırın.
  3. Tavukları bu karışımın içine alıp iyice harmanlayın.
  4. Tavukların üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 1 saat marine olmaya bırakın.
  5. Tavukları marine ettikten sonra, soğan ve sarımsağı soyup tavukların içine yerleştirin.
  6. Ateye dayanıklı bir tava alın ve içine yağ ekleyip ısıtın.
  7. Isınan yağa tavukları ekleyin ve harlı ateşte çevirmeye başlayın.
  8. Tavukların rengi döndükten sonra alt kısma soğan ve sarımsakları ekleyin.
  9. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  10. Pişen tavukları servis tabağına alın ve afiyetle yiyin.

Tavada Tavuk Pişirme İpuçları

Tavada tavuk tarifi pratik bir şekilde hazırlanabilen bir ana yemektir fakat bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir.

  • Tavuğunuzun daha yumuşak olmasını istiyorsanız marine süresini uzatmalısınız. Marine işlemi en az yarım saat sürmelidir. Eğer zamanınız varsa bir gece bekletmeniz tavuk etinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Tavukların pişerken yapışmaması için yeteri kadar yağ kullanmalısınız. Ayrıca pişirme işlemine başlamadan önce yağın kesinlikle ısınmış olduğuna emin olun.
  • Tavukların iç kısmının iyice pişmesi için kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Aksi halde tavuklar dışardan yanık görünebilir fakat iç kısmı pişmemiş olabilir.
  • Tavuk butlarını çok fazla çevirmenize gerek yoktur. Arada bir çevirmek yeterlidir. Çok fazla çevirirseniz tavuk etinin suyunu kaybetmesine neden olabilirsiniz.

Tavada Tavuk Yanında Ne Gider?

Tavada tavuk servisi için tercih edebileceğiniz lezzetler şöyledir:

  • Tavada tavuk yemeğinin yanında pirinç pilavı ya da sebze yemekleri tercih edebilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra mevsim salatası ve yoğurt da ana yemeğinizin yanında sunabileceğiniz lezzetlerdendir.

Tavada Tavuk Kaç Kişilik?

Tavada tavuk tarifi, 4 kişilik aileniz için oldukça yeterli olacak porsiyonlar içerir.

Scroll to Top